Decoratieve verlichting t.b.v. de toren van het Stadhuis in Hengelo

We hebben opdracht gekregen om decoratieve verlichting aan te brengen op, aan en in de toren van het Stadhuis van Hengelo. Het ontwerp is van Jeroen Jans van New Urban View in Amersfoort. Het aanlichten van historische gebouwen gebeurt niet meer “frontaal” met grote schijnwerpers zoals dat vroeger gebruikelijk was doch nu met vele kleine LED spots van binnenuit en aan de buitenkant aan het gebouw. Het resultaat is vele malen mooier en de energiebesparing is gigantisch.

Samen met New Urban View hebben we al meerdere projekten uitgevoerd:
  • Koppelpoort en Dieventoren in Amersfoort
  • De Hervormde Kerk in Scherpenzeel
  • De toren van de Grote Kerk in Nijkerk
  • Het Stadhuis in Middelburg
Dit waren allemaal historische gebouwen. De toren van het gemeentehuis in Hengelo is een naoorlogs monument. Men heeft ervoor gekozen om, naast de 'normale' uitlichting met wit licht ook de mogelijkheid te hebben om het gebouw voor speciale gelegenheden, in kleur uit te lichten.

Normaal gesproken werden de werkzaamheden aan de buitenzijde van gebouw uitgevoerd vanuit een werkbak van een hydraulische kraan. Sinds vorig jaar mag niet meer op die manier gewerkt worden en moeten we gebruik maken van hoogwerkers. Voor dit werk hebben we een hoogwerker gehuurd waarmee we op een hoogte van 62 meter gaan werken.

De werkzaamheden starten eind juni en zullen begin augustus opgeleverd worden.
Dit bericht is geplaatst op 31 Mei 2021

Meer nieuws

Smeeïng Elektra in Abel Magazine

Smeeïng Elektra is lid van de inkoopcombinatie Abel Installatie. Door gezamelijk, met meerdere bedrijven in te kopen, kunnen we een betere prijs/kwaliteit hanteren. En deze maand staan we in het Abel Magazine, met de mooiste kerktoren van ons land.